Begeleiding kinderen met Autisme of ADHD

Ieder kind is uniek

Als het kind de diagnose ADHD of Autisme krijgt, kan dat veel vragen oproepen; Wat houden deze diagnoses precies in? Wat betekent het voor mijn kind op school, in de thuissituatie en met vrienden? Hoe kan ik mijn kind het beste begeleiden?

Tijdens het oudergesprek kijken we naar  ouder en kind. Waar loopt de ouder tegenaan en waar loopt het kind tegenaan? Ieder kind is anders en het is daarom belangrijk dat er maatwerk wordt geleverd. Wij geven inzichten, tips en handvatten hoe het kind het beste begeleidt kan worden. Indien nodig zal er ook een gesprek op school plaatsvinden. Belangrijk voor het kind is dat 'alle neuzen dezelfde kant op staan' zodat er duidelijkheid, voorspelbaarheid en structuur ontstaat.

Diagnose accepteren en begrijpen

Ook is er de mogelijkheid dat wij  met het kind aan de slag gaan zodat het kind de diagnose leert accepteren en begrijpen.

Reactie ouder

Al bij de kennismaking gaf je me een nieuw inzicht in mijn eigen opvoedgedrag. Ik vond het erg prettig dat de therapie niet alleen gericht was op het kind, maar ook op de communicatie vanuit de ouders. Dankzij de therapie is mijn zoon nu veel meer gericht op de ander. Hij kan beter overleggen. en prettiger samen spelen. Ook zijn er minder driftbuien omdat ik heb geleerd eerder in te grijpen. Voor mij waren de sessies waar ik als moeder bij was (op mijn eigen verzoek) erg waardevol. Je liet ons spelen en gaf daarbij ondersteunende feedback. Dit was erg waardevol. Ik wil je bedanken voor de vaardigheden die je ons hebt geleerd. Ik heb er vertrouwen in dat we het nu thuis zelf kunnen.