Coaching jongere

Ben je tussen de 12 en 21  jaar?

Als je tussen de 12 en 21 jaar bent, zit je waarschijnlijk op de middelbare school, een vervolgopleiding of ben je misschien al aan het werk. Een leuke maar ook lastige periode. Er komt veel op je af. Je hebt te maken met verwachtingen van ouders, vrienden, school, werk. Maar het belangrijkste zijn de verwachtingen die je van jezelf hebt. Daar weet je soms geen raad mee of je komt er niet aan toe.

Vind je het pittige tijden?

Het is een pittige periode in je leven: Ontdekken wie je bent en wat je wil, omgaan met je omgeving op een manier waar je je goed bij voelt. Terwijl die omgeving vaak niet begrijpt wat jij bedoelt. Je zelfvertrouwen kan ver te zoeken zijn. Je kunt moeite hebben met grenzen aangeven, opkomen voor jezelf. Je kunt terecht zijn gekomen in een moeilijke situatie thuis door ruzie,  scheiding van je ouders, door ziekte, door verlies van een familielid. Misschien heb je het soms ook gewoon 'gehad'.

Heb je even een steuntje in de rug nodig?

Wanneer je tegen van alles aanloopt, ook tegen jezelf, is het handig als je daarbij hulp krijgt. Van iemand buiten jouw wereld, die met jou kan bekijken en ontdekken hoe het zit. Het is niet “bij een shrink op de bank”. Dat ben ik niet. Ik werk als therapeutische coach. Dat betekent dat ik concreet aan de slag ga aan de hand met jouw vragen. Ik wil je inzichten geven hoe jij beter kunt functioneren in jouw wereld, hoe jij je daarin gelukkiger kunt voelen.

Hoe gaan we dat doen?

 • door jou gewoon je verhaal te laten vertellen
 • door samen te praten over dingen die jij belangrijk vindt en waar jij tegenaan loopt
 • door samen plannen te maken en doelen te stellen waar je naar toe wil werken
 • door met technieken te werken die jou helpen

Wat kan je gaan merken

 • je gaat je zekerder voelen
 • je gaat makkelijker om met vriendschappen
 • je voelt je beter begrepen voelt
 • je voelt je vrolijker
 • je kan beter voor jezelf opkomen
 • je krijgt meer innerlijke rust
 • je staat meer in je eigen kracht

Wil je aan de slag?

Je kan jezelf telefonisch aanmelden of je ouders. Als je onder de 16 jaar bent, vindt het intakegesprek plaats met je ouder(s), waarbij jij mag aangeven of je hier zelf bij aanwezig wil zijn. Ben je boven de 16 jaar, dan vindt het intakegesprek met jou zelf plaats. Jij bepaalt zelf in hoeverre jij je ouder(s) bij het evaluatieproces wil betrekken.

Ik geef je inzicht in jouw vragen,  problemen,  kwaliteiten en verwachtingen. We stellen doelen vast waar we naartoe werken. Ik spreek met jou af wat ik je ouders wel of niet vertel. Met je ouders bespreek ik eventueel hoe zij jou kunnen helpen.

Ervaring van een leeftijdgenoot

"Ik vond het fijn om hier  te zijn omdat je hierheen kan komen met al je problemen en ze je hier zo goed mogelijk helpen. Ook zoeken ze mee naar oplossingen en het heeft me daarom ook heel goed geholpen.

 

 

Duur

De gesprekken bestaan uit een wekelijkse sessie van 50 minuten. Hoeveel gesprekken we voeren is afhankelijk van jouw vragen en problemen.